ROT-avdraget

ROT-avdraget sänker arbetskostnaderna

När du anlitar oss inför ett fönsterbyte i Stockholm kan du ha rätt till ROT-avdraget. Det är ett skatteavdrag som regeringen valde att införa under 1990-talet. Avdraget finns till för att privatpersoner ska ha det lite lättare att anlita en professionell firma för hushållsnära tjänster.

ROT innebär att man som privatperson är berättigad till att göra ett avdrag på arbetskostnaderna med 30 %. Som mest får man dra av 50 000 kronor per år och person, vilket innebär att beloppet blir det dubbla om man är två vuxna med beskattningsbar inkomst i hushållet.

Reducerad kostnad för att byta fönster

Om du går i tankar om att byta fönster är det bra att känna till att det är ett arbete som ger dig rätt till avdrag. Att byta till nya fönster räknas som en del av reparation i ditt hem och ingår därför i ditt ROT-avdrag. De nya fönstren är inte föremål för en reducerad kostnad men däremot det du betalar för själva bytet, alltså det som våra hantverkare gör, är avdragsberättigat.

Vi hjälper dig

När du anlitar oss för att genomföra ditt fönsterbyte i Stockholm drar vi av ROT på fakturan vi skickar ut. Du behöver inte göra något själv för att få prisavdraget utan kommer sedan se det i din deklaration när Skatteverket skickar ut den. Vi svarar naturligtvis på dina eventuella frågor om ROT-avdraget.